Competitions

Новини спорту: другий вікенд січня 2023

15 січня у Валенсії відбулася 10-кілометрова шосейна гонка Valencia Ibercaja від WA Label. Перемогу здобула ефіопка Ялемзерф Єгуалав з результатом 29:19. Легкоатлетці не вистачило лише п’ять секунд, щоб перевершити свій же власний світовий рекорд. У чоловічому заліку найшвидшим був Велдон Лангат (26:55).

В індійському марафоні Tata Mumbai перемогли ефіопи: Лемі Берхану (2:07:32) та дебютантка Анхіалем Хайманот з результатом (2:24:15). Обидва спортсмени оновили рекорди траси.

Хітомі Ніія під час марафону у Хьюстоні не вистачило до встановлення національного рекорду Японії всього лише 12 секунд, але це не завадило легкоатлетці здобути перемогу з найкращим результатом сезону у світі (2:19:24). У чоловічому заліку відбувся напружений фінал: Домінік Ондоро обійшов на фініші Цедат Аяна з відривом лише в одну секунду: 2:10:36 до 2:10:37.

Півмарафон Aramco Houston виграла Хайвот Гебрекідан, здолавши дистанцію за 66:28. Серед чоловіків кращим став ефіоп Леул Гебрселассє з результатом 60:34.

Також можемо привітати Еліуда Кіпчоге — його світовий рекорд 2:01:09 на минулорічному марафоні у Берліні пройшов ратифікацію!

Останні результати спортивних змагань

Анонс найближчих змагань

Бажаємо спокійного та цікавого тижня! Тримайте руку на пульсі спортивних подій разом з IKS.

Ivan Kachkivskyi

Author Ivan Kachkivskyi

More posts by Ivan Kachkivskyi