Competitions

Результати Чемпіонату світу з кросу 2023

У суботу 18-го лютого в австралійському місті Батерст відбувся 44-й Чемпіонат світу з легкоатлетичного кросу WXC Bathurst 23.

Глядацький ажіотаж навколо події виявився цілком виправданим. Перегони були напруженими, а результати — непередбачуваними. Підіб’ємо підсумки Чемпіонату за окремими категоріями.

Юніори

17-річна ефіопка Сенайет Гетачу виграла з результатом 20:53 важку гонку U20 на 6-кілометровій дистанції. У командному заліку серед юніорок переможцями стала команда Ефіопії.

В юніорів на 8-кілометровій дистанції перші два місця зайняли кенійські спортсмени.   фінішував першим за 24:29. Через 1 секунду фінішував Рейнольд Кіпкорір Черуйот (24:30). Спортсмени принесли перемогу своїй країні у командному заліку.

Дорослі

Справжня драма розгорнулася перед глядачами у жіночій гонці на дистанції 10 км. Фаворитка перегонів і рекордсменка світу Летесенбет Гідей з Ефіопії втратила свідомість перед самим фінішем, позбувшись лідерства. Зрештою переможницею стала кенійка Біатріс Чебет із результатом 33:48.

На фото — Біатріс Чебет (Джерело: World Athletics)

Серед чоловіків перше місце у спортсмена з Уганди. Джейкоб Кіплімо став чемпіоном з результатом 29:17.

На фото — Джейкоб Кіплімо (Джерело: World Athletics)

Золотими призерами в командній першості дорослої категорії стали кенійці: як чоловіча, так і жіноча команди.

Змішана естафета

Кенійський квартет у складі з Еммануелем Ванйониєм, Мірріам Чероп , Даніелем Кьюмбе Мунгуті  та Брендою Чебет  здобув титул чемпіона у змішаній естафеті (4 кола по 2 км). Результат команди 23:14. Друге місце — в Ефіопії, а третє забрала господарка перегонів Австралія.

Медальний залік

Першими у медальному заліку стали кенійці, другими — ефіопці, а третіми — спортсмени з Уганди.

Місце Країна Золото Срібло Бронза Загальна кількість
1   Кенія  6 2 2 10
2   Ефіопія 2 7 1 10
3   Уганда 1 3 4
4   США 2 2
5   Австралія 1 1

Детальніше з результатами Чемпіонату з кросу можна ознайомитись на сторінці з підсумками WXC Bathurst 23.

Наступний Чемпіонат світу з легкоатлетичного кросу відбудеться в Медуліні та Пулі в Хорватії у 2024 році. А до цього часу ми продовжимо тримати вас у курсі подій спорту. Залишайтесь з нами!

Ivan Kachkivskyi

Author Ivan Kachkivskyi

More posts by Ivan Kachkivskyi