Competitions

Статистика та дані IKS Rank

У світі спорту кожен день налічується безліч змагань, що приносять нові рекорди та досягнення. Це породжує значний обсяг даних, які необхідно відстежувати та зберігати. Саме для цього ми створили сервіс статистики «IKS Rank» та Календар змагань.

Як виникла ідея 

Ідея розробки цих інструментів виникла на основі нашого практичного досвіду. Виступаючи технічним організатором спортивних заходів, ми постійно стикалися з проблемами в пошуку статистики про результати змагань минулих років. Тому ми вирішили створити власну базу даних IKS Rank, де з 2018 року щоденно збираємо та систематизуємо досягнення спортсменів з України та всього світу. 

Окрім того, для полегшення моніторингу спортивних подій, команда IKS вирішила створити власний Календар змагань. Цей інструмент дозволяє швидко отримувати інформацію про всі заплановані змагання на одній платформі. Головна мета Календаря — зробити пошук актуальних новин спорту легким та ефективним для користувачів.

IKS Rank

IKS Rank — це онлайн ресурс, який міститись детальний реєстр спортивних результатів з аналітикою та статистикою. Кожне змагання та чемпіонат систематизовані за категоріями, видами та роками проведення.

Наша команда статистиків щодня працює над оновленням та розширенням бази даних, щоб надати максимально повну та точну інформацію. В «IKS Rank» ви знайдете як результати чемпіонатів України, так і дані про світові спортивні досягнення.

Рейтинги

У базі зібрані рейтинги змагань з легкої атлетики різних видів:

  • півмарафони; 
  • марафони; 
  • триатлон; 
  • дуатлон;
  • плавання тощо.

Користувачі можуть відслідкувати світові та українські результати по роках. Наприклад, ви можете легко дізнатись хто був чемпіоном України серед чоловіків на класичному марафоні у 2003 році.

Дані з IKS Rank: «Рейтинг ТОП-5 українських спортсменів на дистанції 42,195 км серед чоловіків у 2022 році»

База містить як рейтинги для окремих змагань, наприклад, Берлінського марафону, так і найкращі результати за рік, наприклад, рейтинг українських спортсменів у 2017-ому. 

Картка спортсмена

Для кожного спортсмена в базі «IKS Rank» створено окрему картку. Там міститься інформація про вік, розряд та країну походження атлета. В окремих таблицях вказано його результати та рекорди на різних змаганнях.

Організатори зможуть швидко знайти дані про персональні, світові рекорди спортсменів, їх про попередні результати. Ця інформація стане у пригоді  журналістам, коментаторам та ведучім заходів.

Для самого спортсмена, це чудовий інструмент для відстеження результатів конкурентів та ведення історії особистих спортивних досягнень. Зберігаючи всі свої здобутки в одному місці, ви можете зручно відстежувати свій прогрес та ділитись своїми досягненнями з іншими.

Дані з IKS Rank: «Рекорди та результати за 2022 рік кенійської чемпіонки Брігід Косгей»

Календар змагань

Календар змагань від IKS — це місце, де зібрана вся інформація про минулі та майбутні спортивні заходи. Станом на квітень 2023 року в ньому вже містяться дані про 4200+ змагань.

Кожен, хто хоче скористатись календарем, матиме дані про:

  1. Дату початку та завершення змагання;
  2. Офіційну назву заходу;
  3. Країну та місто проведення;
  4. Статус змагання (завершено, заплановано, відбудеться, скасовано);
  5. Посилання на реєстрацію та додаткову інформацію про захід;
  6. Посилання на сторінку з результатами, якщо змагання вже відбулось.

Календар змагань IKS на квітень 2023 року у Києві

Інформація класифікована за видами спорту: марафони, змагання з легкої атлетики, триатлон, паркові забіги, крос, плавання та інші. 

У сучасному спортивному світі точність та своєчасність інформації мають високе значення для кожного поціновувача спорту. Наш реєстр — надійне джерело оновлених та актуальних  даних. Команда IKS весь час слідкує за новинами марафонів світу та веде календар чемпіонатів України, тому наші користувачі можуть бути впевнені в достовірності даних.

Ivan Kachkivskyi

Author Ivan Kachkivskyi

More posts by Ivan Kachkivskyi