Company

Транспондерні системи на змаганнях

Найважливіша частина змагань — точний час подолання дистанції. Тому для проведення спортивних заходів необхідна електронна техніка, яка може зафіксувати різницю результатів в долі секунди і визначити переможця.

Задля організації суддівства і хронометражу масових змагань використовують транспондерні системи. Це найефективніший метод реєстрації часу пробігу.

Бездротова електронна апаратура кріпиться на спортсмена і передає сигнал на всьому шляху його проходження. Просте у використанні програмне забезпечення дає змогу спортсменам і суддям легко отримати проміжні і фінальні результати змагань.

Як працює транспондер

Кожен спортсмен отримує електронну мітку (чіп). Коли учасник проходить зчитувальний пристрій, центральний комп’ютер отримує інформацію про місце перебування спортсмена на трасі. Таким чином суддівство може бачити проміжні результати. Це значно покращує технології обробки даних і якість трансляції. 

Обладнання складається з чіпу, що передає сигнал, та станції з антеною, яка приймає сигнал.

Де використовують чіпи

Транспондерна система використовується у всіх видах спорту, де є необхідність автоматичної ідентифікації учасників, наприклад:

  • легка атлетика;
  • плавання;
  • марафони;
  • лазіння на швидкість (скелелазіння).

Чіпи застосовують як самостійну систему хронометражу, а також в комплексі з іншими, наприклад, з фотофінішем.

Чим відрізняються активні і пасивні види транспондерних систем? 

Пасивна транспондерна система

Активна транспондерна система

Електронний одноразовий чип фіксується на нагрудному номері спортсмена. При перетині контрольної лінії обладнання пеленгує пристрій. 

Переваги:

●     без акумулятора;

●     висока надійність;

●     низька ціна;

●     підходить для бігових марафонів з великою кількістю учасників.

Багаторазові чіпи надягають на щиколотку спортсмена за допомогою м’якого ремінця.

Переваги:

●     герметичність;

●     ударостійкість;

●     висока точність фіксації часу (до 0,1 с).

Чіпи race result

Визнаним лідером у галузі чіп-таймінгу є німецьке хронометричне обладнання RACE RESULT. Воно втілює красу використання, баланс ціні та якості, найкращу в класі точність. 

Німецькому бренду знадобилося чимало років випробувань різних систем, щоб знайти ту, точності та надійності якій можна довіряти.

Щорічно більше 10 000 змагань з 5 000 000 учасників вимірюють результати за допомогою транспортерної спортивної системи race|result.

Система підтримує як пасивні, так і активні транспондери для масових марафонів та перегонів на швидкість. Чіпи надійні, стійкі до атмосферного впливу, вологості, сонячного проміння.

Німецьке обладнання для змагань race result для українських спортсменів

Компанія IKS® є партнером RACE RESULT в Україні.

Пропонуємо для українських спортсменів:

  • пасивні транспондери race|result для всіх бігових змагань;
  • активні чіпи з акумулятором для змагань на високих швидкостях з точністю фіксації до 1/1000 секунди.

Точна реєстрація спортивного результату — це запорука чесних змагань. З race|result ви готові до будь-яких таймінгових викликів.

Щоб отримати більше інформації про можливість використання на забігу чіпів race|result, зв’яжіться з консультантами компанії IKS®.

Ivan Kachkivskyi

Author Ivan Kachkivskyi

More posts by Ivan Kachkivskyi