Skip to main content
Competitions

Кейс: технічне обслуговування забігу SPARTAN KYIV 2024

20 квітня на Трухановому острові відбулися змагання з бігу Spartan KYIV 2024. Їхньою благодійною метою був збір коштів на протезування та реабілітацію важкопораненого бійця ГУР МОУ, а також придбання FPV-дронів для підрозділу розвідки.

Про захід

Організаторами дійства виступили Олексій Вовк та світовий лідер забігів з перешкодами — Spartan Race. Змагальна дистанція становила 5 км з двадцятьма перешкодами різної складності, такими як вода, пісок, рукоходи, похилі площини тощо.

Траса перешкод на забігу Спартан

Визначалися переможці та призери у п’яти категоріях:

  • спринт Competitive;
  • спринт Open;
  • командний забіг;
  • Para Race для спортсменів з порушеннями опорно-рухового апарату та ампутаціями;
  • благодійний забіг.

Загальна кількість учасників перевищила 2000 осіб.

Результати змагань

Лідерські позиції у змагальному спринті серед чоловіків зайняли:

  1. Віталій Паращук, його час 29:13.
  2. Євген Волошин — 31:28.
  3. Владислав Харенко — 31:49.

Серед жінок:

  1. Наталія Каїнська, її час 35:03.
  2. Анна Сердюк — 38:05.
  3. Ганна Самсутіна — 41:35.

У командному забігу найсильнішими виявилися представники міста Київ під назвою «Мій Острів резиденція», які фінішували з часом 42:00. Найшвидшим у категорії Para Race став Герман Золотарьов, його результат 46:44.

Переможці змагань Spartan KYIV 2024

Технічна організація від IKS

Команда IKS, яка має досвід в обслуговуванні як заходів масштабу 1000+ учасників, так і забігів з перешкодами, співпрацює з Spartan Race Ukraine вже другий рік поспіль. Spartan KYIV 2024 став успішним продовженням цієї колаборації.

Технічна організація Spartan KYIV 2024 була справжнім викликом, але завдяки досвіду команди IKS ми змогли ефективно впоратися з усіма завданнями.

Якими були наші обов’язки:

  • монтаж обладнання;
  • відстеження результатів та їх публікація;
  • зміна даних учасників та їх перереєстрація;
  • збір та сортування чипів тих учасників, які вже завершили змагання.

Ось детальний опис ключових аспектів технічної підготовки до забігу.

1. Робота з таймінг-чіпами

Для забезпечення точного заміру часу ми розподілили між учасниками чіпи HuTag.  Нумерування та сортування 1200 штук транспонедів HuTag на ремінці вимагає значних зусиль і точності, щоб кожен учасник отримав правильний чіп перед стартом. Ця робота у нашої команди зайняла 3 робочих дні.

Стартовий пакет учасника з чипом HuTag

2. Використання систем RaceResult 5000s

Для контролю за стартом і фінішем, а також швидкої обробки результатів, було залучено чотири системи RaceResult 5000s. Ці системи дозволили публікувати результати в режимі реального часу, що було надзвичайно важливо для забезпечення прозорості змагань і залученості глядачів.

3. Організація старту хвилями

Однією з ключових особливостей змагань Спартан є старт учасників хвилями, що дозволяє уникнути затримок під час подолання перешкод та забезпечує кращий контроль над перебігом змагання. Команда IKS здійснювала ретельне спостереження за запуском кожної хвилі, забезпечуючи рівні умови для старту всіх учасників.

4. Вплив надзвичайних ситуацій

Попри добре сплановану логістику, повітряні тривоги внесли свої корективи у графік заходу. Організатори швидко адаптувалася до змінених умов, переплановуючи графік і змінюючи розклад змагань, щоб мінімізувати їх вплив на загальний перебіг події.

Кожен з цих етапів вимагав великої уваги до деталей, професійного підходу та злагодженої роботи всієї команди IKS. Завдяки їхній наполегливості та професіоналізму, Spartan KYIV 2024 став важливим та успішним заходом у календарі спортивних подій України.

Робоче місце команди IKS на Spartan KYIV 2024

Наша команда готова надати всі необхідні ресурси та підтримку. Звертайтесь до наших менеджерів, і ми забезпечимо високий рівень сервісу щодо технічної організації спортивного дійства будь-якого масштабу та складності.

Ivan Kachkivskyi

Author Ivan Kachkivskyi

More posts by Ivan Kachkivskyi