Competitions

Новини спорту: другий вікенд лютого 2024 року

Кенійські легкоатлети здобули подвійну перемогу на Барселонському напівмарафоні (WA Gold Label Race Road). Кібівот Канді показав найкращий час серед чоловіків — 59:22. Джойсілін Джепкосгей перетнула фінішну лінію з особистим рекордом — 64:29, що забезпечило їй шосту позицію світового рейтингу. Бронзова призерка Європи з крос-кантрі Еббі Доннеллі прийшла п’ятою, з найшвидшим результатом за всю кар’єру  — 69:10.

На Веронському напівмарафоні Romeo & Giulietta Run Half Marathon, який традиційно прив’язаний до Дня святого Валентина, Уеслі Кіпкемої виграв чоловічу гонку з часом 61:15. А Вівіан Косгей залишила позаду всіх суперниць, фінішувавши з часом 69:18.

На вдвічі довшій дистанції, найкращими стали представники як Кенії, так і Ефіопії. Мова йде одразу про два марафони: Ер-Ріядський марафон у Саудівській Аравії та марафон Access Bank Lagos City у Нігерії. Кенієць Вілфред Кирва Кіген переміг у чоловічому забігу з результатом 2:08:39 у столиці Саудівської Аравії, а його співвітчизник Бернард Санг — з результатом 2:16:49 у Лагосі. Серед жінок перемога дісталася ефіопкам Бедаті Хірпі (2:27:20) на Ер-Ріядському марафоні та Кебене Чалі (2:41:01) на Лагоському .

5-кілометрова дистанція у Монако в рамках WA Label Road Race підкорилася уродженці Ефіопії, яка наразі проживає в Іспанії, Лікіні Амебау. Її час 14:35. Серед чоловіків перемогу здобув чемпіон Європи з кросу Янн Шруб. Його час 13:22.

Ivan Kachkivskyi

Author Ivan Kachkivskyi

More posts by Ivan Kachkivskyi