Competitions

Проведення та організація спортивних марафонів

Спортивний марафон — масовий захід, що популяризує фізичну культуру, спорт, здоровий образ життя. Оргкомітет контролює усі аспекти змагання: від інформаційного анонсування до безпеки проведення і визначення коректних результатів переможців.

Як організувати марафон в Україні

Робота бігуна — пробігти дистанцію марафону. Робота організатора — облаштувати все для комфорта та безпеки спорсменів.

Оргкомітет відповідає за такі задачі:

  • інформаційне забезпечення учасників;
  • залучення коштів для фінансування змагань;
  • підготовку документів і матеріалів для роботи інформаційного центру;
  • надання призів;
  • забезпечення суддівства;
  • техінвентарь;
  • загальну безпеку та організацію медичної системи на марафоні.

Юридичні формальності та дозволи, необхідні для марафону з бігу

Спортивний захід повинен відповідати Технічним правилам легкоатлетичних змагань Всесвітньої легкої атлетики (WA), Федерації легкої атлетики України (ФЛАУ).

Оргкомітет також може встановити власні додаткові правила забігу.

Що потрібно для проведення змагань з бігу

Безпека бігунів — пріоритет. Часи соло-марафонів змінилися, зараз більшість заходів включає забіги на 5 км, полумарафони, дитячі перегони та інші. Змінилися і протоколи безпеки. Тому організатори повинні надати матеріально-технічну та медичну підтримку на всіх етапах марафону.

Зону старту та фінішу потрібно облаштувати роздягальнями, туалетами, місцем розміщення глядачів, суддів. Трасу для бігу потрібно обладнати інформаційними вказівниками,  системами хронометражу, пунктами прийому їжі та гідратації.

Технічні системи на варті успішного спортивного заходу

Реєстрацію учасників, відстежування та поширення результатів марафонів раніше проводили за допомогою незручних технічних засобів, які видавали помилки. Сучасні технології готові робити це швидше, точніше, надійніше.

Фахівці компанії IKS понад 15 років займається обслуговуванням та технічним супроводом спортивних заходів різних масштабів. В нас є досвід та обладнання, щоб надати сучасне програмне забезпечення як невеликим місцевим перегонам, так і всеукраїнським марафонам.

До початку заходу система онлайн-реєстрації учасників допоможе автоматизувати подачу заявок, збір реєстраційних внесків на банківський рахунок. Під час проведення система відеореєстрації виконає моніторинг та контроль учасників, суддів в прямому ефірі. Рекорд марафону зафіксують електронні системи спортивного хронометражу, виведуть результати на табло, екран, офіційний сайт.

Одна справа пробігти марафон, а інша — організувати спортивний забіг. Використовуйте сучасні автоматичні системи, щоб підвищити рівень заходу та зменшити ризики.

Ivan Kachkivskyi

Author Ivan Kachkivskyi

More posts by Ivan Kachkivskyi