Skip to main content
Кейси

Кейс: хронометраж дитячих змагань «Хто перший»

17 та 18 червня в Києві відбувся фінальний етап спортивно-розважальних змагань «Хто перший». Команда IKS забезпечила хронометраж і дані для титрів телевізійної трансляції.

Учасниками стали хлопці та дівчата двох вікових категорій — 8-10 та 11-12 років. Маленькі атлети проходили змагання у форматі OCR та паркуру, долаючи різні випробування, які вимагали від них сили, кмітливості та спритності.

У віковій категорії 8-10 років серед хлопців переміг Павло Шевченко. Переможницею у категорії 8-10 років серед дівчат стала Дарина Гоч. У категорії 11-12 років першими стали Аріна Рішкевич та Артем Фомінськой.

Про захід

Спортивну гру з перешкодами «Хто перший» організували компанія Run Ukraine за підтримки департаменту молоді та спорту м.Києва для популяризації активного способу життя серед дітей. 

Учасники долали різні перешкоди

Змагання складалися з 2-х етапів: онлайн та офлайн формату. Перший етап відбувався у форматі онлайн — відбору учасників за критеріями фізичної підготовки. Другий етап в офлайн форматі передбачав формування 2-х команд, які на час проходили смугу перешкод.

Хронометраж

Для технічного обслуговування заходу команда IKS розробила власну систему обладнання, до якої входили:

  • стартова система з гучномовцем, яка видавала 4 звукові сигнали: 3 коротких попереджувальних та один для старту;
  • дві кнопки на фініші для учасників: хто перший натиснув, той і виграв;
  • дві тристоронні LED екрани — синього та жовтого кольору;
  • програмне забезпечення IKS для хронометражу гри;
  • програмне забезпечення для виводу таймера і титрів у телевізійну трансляцію.

Підготовка до організації, розробка обладнання та програм зайняла у програмістів IKS 3 тижні. У день проведення заходу організатори допомогли вмонтувати техніку IKS в існуючі декорації за 4 години. 

Наш технічний спеціаліст забезпечив безперервне функціонування всіх компонентів під час проведення змагання.

Стартова система з гучномовцем

Після того, як спортсмени зайняли свої місця на лінії старту, система видала три короткі попереджувальні сигнали та сигнал для початку руху. З цього моменту почався відліку часу. Для оголошення повідомлень і коригування дій спортсменів на дистанції ведучі використовували гучномовець.

А ось додаткові транспондерні мітки вирішили не використовувати, щоб змагання пройшли максимально комфортно для дітей.

Про особливості стартових систем для дорослих спортсменів ми вже розповідали у цій статі.

Визначення переможців і результати

На дистанції одночасно змагались два учасники на двох доріжках (синій і жовтій). По черзі спортсмени додали перешкоди, отримували бали, які вносились в турнірну таблицю. Хто не пройшов — вибував з турніру. Останній фінал відбувся між двома учасниками.

  

Для фіксації фінішу використовували тристоронні LED екрани — синього та жовтого кольору, відповідно до кольорів команд. Перший, хто натиснув кнопку на фініші, — включав свій екран, другий екран в той час блокувався. Якщо протягом дистанції відбувалися порушення через неподолання перешкод, судді фіксували їх окремо та визначали штрафи для учасників.

Дані спортсменів вносили у режимі реального часу, а результати виводили на табло для телевізійної трансляції.

IKS — надійний технічний партнер

Змагання «Хто перший» не лише сприяли популяризації спорту і здорового способу життя, а й створили міцні зв’язки між дітьми, які разом долали складнощі та прагнули перемогти. Команда IKS вдячна всім партнерам заходу за плідну роботу та кооперацію, а учасникам — за неймовірні результати та справжній дух змагання.

Якщо ви шукаєте технічного організатора спортивного заходу, звертайтесь до нас за консультацією. Команда IKS готова відповісти на всі запитання та надати послуги з обслуговування змагань різних видів. Крім того, ми можемо допомогти обрати необхідне обладнання та надати в оренду усе необхідне — звертайтесь за консультацією.

Ivan Kachkivskyi

Author Ivan Kachkivskyi

More posts by Ivan Kachkivskyi