Skip to main content
Обладнання для хронометражу

Принцип роботи та історія створення MyLaps ProChip

MyLaps — світовий лідер та розробник першої в світі автоматизованої системи хронометражу.

Історія компанії

У 1982 році голландська компанія, тоді ще з назвою AMB, запровадила систему автоматичного хронометражу, використовуючи радіокеровані гоночні автомобілі.

У 1993 році ще одна голландська компанія ChampionChip почала використовувати чіпи на спортсменах і електромагнітні рецептори на старті і фініші масових спортивних змагань. Знову ж таки, першою у світі.

Обидві компанії вирішили обʼєднати зусилля, щоб зосередитись на інноваціях і розробці нових систем хронометражу для різних видів спорту. У 1996 році зʼявилися перші персональні транспондери, системи синхронізації та онлайн-сервіси для внесення результатів змагань.

У 2008 році компанії об’єдналися в новий бренд MуLaps. Відтепер 20 мільйонів спортсменів і гонщиків щороку беруть участь у змаганнях, в тому числі на Олімпійських іграх, з вимірюванням часу за допомогою продуктів компанії. 

Офіси підтримки MyLaps розташовані по всьому світу: в США, Австралії, Малайзії, Японії, Китаї та Об’єднаних Арабських Еміратах. Пропонуючи неперевершений спортивний досвід для кожного, компанія надихає всіх любителів спорту вести здоровий спосіб життя.

Сьогодні детально розглянемо принцип роботи та основні характеристики найсучаснішої розробки компанії — ProChip Smart Decoderа.

ProChip Smart Decoder

ProChip Smart Decoder — це невеликий, легкий і доступний пристрій для визначення часу, який можна перевозити в літаку в ручній поклажі. Ця модель у 2,5 раза менша, у 6 разів легша і в 3 рази доступніша за попередній портативний декодер ProChip, але зберігає всі функціональні можливості. 

ProChip Smart Decoder

Ключові особливості 

ProChip Smart Decoder забезпечує високу якість синхронізації та точність результатів. Нижче наведені основні характеристики пристрою:

Розмір 21 x 17 x 10 см
Вага 1,7 кг
Роздільна здатність 0,003 с
Сумісність з іншими пристроями Сумісний із хронометражем і оцінкою, декодерами та транспондерами ProChip
Заряд енергії Можливість підключення до PowerBank
Програмне забезпечення Оновлення надсилається під час підключення до Інтернету
Поширення даних Онлайн або офлайн через Wi-Fi, кабель, USB-накопичувач або модем
Робоча температура від -20 до 50 °C
Вологість 10% до 90%

Принцип роботи

ProChip Smart Decoder приймає сигнали датчиків, прикріплених до ніг бігунів, з петлі зчитування, що дозволяє проводити точний хронометраж змагань.

Налаштування часу ProChip в тріатлоні

Персональний ProChip

Усі спортсмени під час змагання прикріплюють ProChip FLEX на щиколотку, зап’ястя або велосипед. За допомогою чіпа система ідентифікує кожного учасника та записує точний час, коли вони проходять стартову, фінішну та проміжну лінії часу. Кожен ProChip надсилає унікальний сигнал системі ProChip, яка вбудована в трек.

Датчик має вмонтовану батарею з довгим життєвим циклом та стійкий до ударів і вологості.

Петля ProChip

Петлі виявлення встановлюють на старті та фініші. Вони працюють як антени та приймають сигнали ProChips, і монтуються ​​практично на будь-якій поверхні:

На асфальті: дротова петля кріпиться в різних місцях траси за допомогою липкої стрічки.

На льоді чи снігу: дроти петель вставляються в заздалегідь зроблений проріз глибиною 20 см, який заповнюється водою чи снігом. 

Якщо через лінію одночасно проходять кілька спортсменів, сигнали з кожного датчика приймаються та ідентифікуються.

Хронометраж і підрахунок очок

Визначити час перегонів і отримати надійні результати — складне завдання. Тому для підрахунку очок у комплекті MyLap пропонує програмне забезпечення Timing&Scoring. ПЗ розроблене для змагань з бігу, триатлону, велогонок, лижних гонок, снігових видів спорту та дозволяє проводити кілька стартів, гонок і дистанцій одночасно. 

Потрібні хронометражні системи для змагань з атлетики, триатлону або велоспорту? Компанія IKS професійно налаштує все обладнання та організує інші технічні питання. Ми також надамо обладнання для проведення спортивних заходів в оренду. За подробицями звертайтесь до наших менеджерів.

 

Ivan Kachkivskyi

Author Ivan Kachkivskyi

More posts by Ivan Kachkivskyi