Skip to main content
Обладнання для хронометражу

Система фотофінішу TimeTronics: історія бренду та огляд основного обладнання

TimeTronics є світовим лідером у виробництві інноваційних спортивних хронометражів із надійною та сильною технологічною основою. Бельгійська компанія вже 40 років надає комплексні рішення для реєстрації часу та обробки результатів на основі фотофінішу для всіх видів спорту. У цій статті зупинимось на історії бренду та розглянемо основні системи фотофінішу.

Історія компанії

У 1983 році компанію заснували в Олені (Бельгія) як інжинірингове підприємство, спеціалізоване на промислових проєктах. Через сім років бренд випустив перший у світі електронний фотофініш.

З 1992 по 1997 роки компанія впровадила на ринок перший ультразвуковий вітромір WindSpeed, апарат аналізу часу реакції FalseStart I та його наступника FalseStart II. Також було запущено першу цифрову повноколірну фотообробку.

У 2000 році підрозділ спортивних хронометрів пройшов ребрендинг і отримав нову назву — TimeTronics. У 2008 році було запущено перше в історії програмне забезпечення для фотофінішної обробки відео — MacFinish VideoID.

У 2015 році компанія випустила електронні аудіовізуальні генератори стартового сигналу Electronic Start Device Club і Pro разом із відповідним SpeakerBox, щоб почути стартовий сигнал. За рік компанія запустила новий Wireless Start для бездротової передачі стартового сигналу оператору, який фіксує час фотофінішу.

У 2019 році компанія представила багатомовну платформу для світлодіодних табло, AthleticsManager, FalseStart III і фотофініш. У 2020 році компанія презентувала нове покоління системи фотофінішної обробки Argus з абсолютно новим інтерфейсом.

Сьогодні TimeTronics є провідним виробником професійних систем фотофінішної обробки в Європі, який постачає обладнання в більш ніж 80 країн світу.

Система фотофінішу Argus

Ця найсучасніша камера є професійною конфігурацією фотофінішу з мобільними кабельними котушками або стаціонарним підземним кабельним рішенням. Обладнання постачається зі стандартним об’єктивом C-mount 8-48mm f/1.2 і кріпленням для головки камери та штатива або додатково налаштованим відповідно до потреб замовника.

Основні переваги:

  • висока світлочутливість;
  • висока швидкість запису;
  • система вирівнювання відео;
  • безперервний запис;
  • миттєве зчитування результатів;
  • віртуальні фотоелементи;
  • інтеграція транспондера;
  • багатомовність;
  • мультиспортивна.

Argus від TimeTronics має діапазон до 5000 фото на секунду, які надсилаються на додатковий комп’ютер.

На цьому фото фінішному знімку можна прочитати час, розпочатий на початку гонки.

Оператор може зчитувати час з точністю до 0,5 тисячних секунди. Можна не тільки визначити переможця гонки, але й точно зафіксувати час прибуття всіх учасників. 

Компанія пропонує систему Argus у двох конфігураціях: Клубна версія та Pro версія.

Параметри Argus Клубна версія Argus Pro
Датчик 2D 2D
Підключення камери Ethernet (Відстань практично необмежена) Ethernet (Відстань практично необмежена)
Максимальні вертикальні пікселі 1280 пікселів 1280 пікселів
Максимальна швидкість запису 2000 рядків/секунду

 

3000 рядків/с, з можливістю оновлення до 5000 рядків/с
Кількість кольорів/піксель 16 мільйонів 16 мільйонів
Синхронний час

 

1 мікросекунда з розверткою часу 1 мікросекунда з розверткою часу
Вирівнювання камери Миттєве відеозображення фінішу (попередній перегляд) Миттєве відеозображення фінішу (попередній перегляд)
Оптика (об’єктив) С-кріплення з керуванням об’єктивом С-кріплення з керуванням об’єктивом
Потужність камери POE (Power-Over-Ethernet) + живлення від батареї POE (Power-Over-Ethernet) + живлення від батареї
Безперервний запис Ні Так
Інтеграція подвійної камери Ні Так
Інтеграція транспондера Необов’язково Так
Інтеграція бази даних Так Так

Порівняльна таблиця Клубної та Pro версій камери Argus від TimeTronics

Відео ідентифікація VideoID II

Це нове покоління відеокамер, які знімають відеозображення з фінішу, щоб допомогти оператору ідентифікувати спортсменів. Порівняно зі звичайним фотофінішем, система VideoID II має вищу світлочутливість камери, чіткіші зображення, зручний інтерфейс і швидке налаштування. Вона повністю автоматична, не потребує оператора та живлення внутрішньої доріжки (Power Over Ethernet).

Активно застосовується в змаганнях з легкої атлетики, велоспорту, катання на роликових ковзанах тощо.

Переваги обладнання від TimeTronics

  1. Прості конфігурації: за допомогою простої конфігурації, яка складається з інтерфейсної коробки Argus, камери з об’єктивом, кабелю камери та додаткових аксесуарів, таких як головка камери на штативі та кабелі, можна налаштувати ідеальну систему для фіксації результатів. 
  2. Гнучкість: залежно від ситуаційних обставин і конкретних спортивних характеристик можна налаштувати індивідуальну конфігурацію.
  3. Відкриті платформи: кожна система має інтеграції з іншим обладнанням, таким як вітромір WindSpeed, система фальстарту, програмне забезпечення Athletics Manager, табло стадіону, програмне забезпечення користувача тощо. 

Якщо ви шукаєте технічного організатора ваших змагань, компанія IKS професійно налаштує все обладнання. Ми також надамо обладнання для проведення спортивних заходів в оренду. За подробицями звертайтесь до наших менеджерів.

Ivan Kachkivskyi

Author Ivan Kachkivskyi

More posts by Ivan Kachkivskyi