Skip to main content
Competitions

Новини спорту: другий вікенд січня 2024 року

Новий світовий рекорд — ось з якої новини варто розпочати. Його встановила кенійська бігунка Агнес Джебет Нгетіч на 10K Valencia Ibercaja, що відбувся 14 січня в іспанському місті Валенсія. Рекордсменка пробігла 10 км за час 28:46 і стала першою жінкою в історії, якій вдалося подолати 29-хвилинний бар’єр на такій дистанції. У чоловічій гонці перемогу здобув Джейкоб Кіплімо з Уганди. Його результат — 26:48.

Перемога Сутуме Асефа Кебеде з Ефіопії на Х’юстонському напівмарафоні з результатом 66:07 дозволила їй піднятися у світовому списку на високе 8-ме місце. Серед чоловіків перемогу святкував її співвітчизник Джемаль Їмер, який фінішував із часом 60:42. Дворазовий олімпійський призер американець Гален Рупп став на цій дистанції 14-м. Його час — 62:37. 

Легкоатлетка Рахма Туса з Ефіопії побила свій попередній найкращий результат 2:23:20, фінішувавши першою на Х’юстонському марафоні за 2:19:33. Зухейр Талбі з Марокко виграв чоловічу гонку з результатом 2:06:39.

Срібний призер світу з бігу на дистанції 5 км Мо Катір виграв Carrera Urbana Noche de San Anton 10K в іспанському Хаені з часом 28:26. Тігіст Гезахегн з Ефіопії стала найкращою серед жінок (32:16).

Домашній фаворит Лукас Ньювебер переміг на Егмондському півмарафоні з результатом  63:35. Серед жінок не було рівних Амінет Ахмед з Ефіопії, її час — 72:21.  

19-річний бронзовий призер Чемпіонату з кросу серед молоді до 20 років Бокі Дириба переміг своїх суперників Тадесе Ворку та Беріху Арегаві в чоловічій гонці на знаменитому міжнародному крос-кантрі Jan Media. Колишня бронзова призерка світу U20 на дистанції 5000 метрів Гірмавіт Гебрзіхаїр виграла гонку серед жінок. Наразі про час не повідомляється.

Підбірка найближчих змагань

Останні результати спортивних змагань

Команда IKS слідкуватиме за головними спортивними подіями світу та України. Залишайтесь з нами.

Ivan Kachkivskyi

Author Ivan Kachkivskyi

More posts by Ivan Kachkivskyi