Skip to main content
Обладнання для хронометражу

Революційна система хронометражу Ubidium від RaceResult: технічні характеристики та принцип роботи

Ubidium — нова система хронометражу провідного німецького постачальника технологій хронометражу RaceResult. З 1999 року компанія пропонує рішення для керування гонками та визначення часу для будь-яких спортивних подій у всьому світі.

В цій статті зробили детальний огляд Ubidium і розібралися, чим він відрізняється від попередніх хронометражних систем.

Історія назви

За словами розробників, Ubidium — ретельно підібрана назва продукту, яка черпає натхнення з хімічного елемента «Рубідій». У сфері атомних годинників рубідій відіграє вирішальну роль у досягненні високої точності. Латинський корінь «rubidus» перекладається як «темно-червоний» і резонує з ідентичністю бренду RaceResult.

Комплектація Ubidium


Ubidium пропонує більше можливостей підключення, ніж будь-яка система синхронізації на ринку. Вона включає в себе POE, USB-C, змінний і постійний струм, а також слот для SIM-карти. Всередині системи встановлена ​​додаткова SIM-карта.

6,2-дюймовий дисплей має регульоване підсвічування з настроюваним кольором фону. Завдяки високій контрастності він залишається читабельним навіть при яскравому сонячному світлі і покритий надзвичайно міцним склом. 

Порт розширення для підключення кабелю Y-Bridge складної наземної антени. Кабель служить як для живлення антени, так і для передачі даних.

В комплект поставки системи також входять:

  • аккумулятор 94 Вт*год;
  • шлейфовий кабель довжиною 13 метрів;
  • кабель живлення змінного струму.

Розміри системи — 30x25x13 см — роблять Ubidium максимально компактним. А завдяки ємності акумуляторів 96 Вт/год, його можна взяти на борт літака.

3 ключові переваги

  1. Зручність використання. Ubidium можна експлуатувати за будь-яких погодних умов. Нагрівальний елемент підтримує температуру пристрою вище температури замерзання, забезпечуючи оптимальну роботу акумулятора. Вбудований вентилятор за потреби охолодить систему та видалить вологу, якщо вбудований датчик вологості вкаже на ризик утворення конденсату.
  2. Міцний і легкий дизайн. З двома батареями він важить всього 4,1 кг. Без батареї вага складає 3,2 кг. Розробники приділили особливу увагу читабельності та зручності використання дисплея. 
  3. Керування живленням. Завдяки тому, що всі порти доступні з передньої панелі, кілька систем можна об’єднувати та заряджати одночасно. РК-дисплей на акумуляторі в будь-який час показує рівень заряду. В режимі активного відліку часу можна досягати понад 30 годин роботи. 

Ubidium також можна живити через USB-C, POE, DC або сонячну панель.

Принцип роботи

Приклад використання Ubidium під час марафону: Ubidium встановлюється на старті і фініші, а також на різних точках по всій дистанції.

За допомогою Ubidium можна фіксувати час як для аматорських, так і для елітних світових перегонів будь-якого масштабу: в триатлоні, легкій атлетиці, велоперегонах, плаванні, зимових видах спорту тощо.

Він сумісний з більшістю активних і пасивних транспордерних систем RaceResult, і підтримує функцію режиму повтору.

З принципом роботи і оглядом транспордерних систем RaceResult можна ознайомитися в нашій попередній статті

Щоб розпочати роботу, потрібно підключити активну петлю синхронізації до Ubidium. Хронометристи розгортають наземну антену на старті та фініші і підключають її до системи синхронізації. Для різних стартових локацій або розподілу секторів на трасі, додаткова система хронометражу встановлюється у кожному місці синхронізації. 

Усі системи синхронізуються через вбудований GPS-приймач. Ubidium надсилає зчитування чіпа в реальному часі програмному забезпеченню хронометражу через мобільну мережу, Wi-Fi, USB або LAN. Результати та прогнози публікуються в прямому ефірі.

Ubidium можна підключити безпосередньо до ПК через USB-C та складної наземної антени за допомогою одного штекера.

Ubidium має GPS і 4G на борту. 3 порти Ethernet забезпечують розширені мережеві можливості, внутрішнє перемикання для підключення декількох пристроїв. Внутрішня та зовнішня SIM-карти дозволяють створювати резервні копії передачі даних і, якщо необхідно, віддалений доступ до пристрою. 

Складна наземна антена 

Нова наземна антена буде доступна з 2024 року

Цей додаток до Ubidium підключається за допомогою одного штекера. Кожен елемент антени містить власний UHF елемент, що дозволяє використовувати антену довжиною 23 метри з однією системою та 6 годинами автономної роботи.

Новий дизайн надає килимку ще кращого профілю на дорозі, а плоскі краї забезпечують комфортнішу їзду. Вага килимка становить 21 кг, що на 20% менше, ніж попередня антена RaceResult.

Компанія IKS® є офіційним партнером Race Result в Україні. Ми налаштовуємо хронометражні системи для змагань з атлетики, триатлону, велоспорту тощо. Також ми надаємо обладнання для проведення спортивних заходів в оренду. За подробицями звертайтесь до наших менеджерів.

 

Ivan Kachkivskyi

Author Ivan Kachkivskyi

More posts by Ivan Kachkivskyi