Skip to main content
Кейси

Технічна організація корпоративних змагань з бігу, вело та дуатлону на Хмельниччині

9 вересня, у День фізичної культури та спорту, на Хмельниччині у селі Велика Слобідка, відбулись спортивні змагання для співробітників групи компаній «Агропросперіс».

Компанію IKS запросили стати технічним партнером заходу. У цій статті розповідаємо, як ми організували проведення перегонів і визначали результати.

Про захід

Змагання проходили на території готельного комплексу

До нас звернувся замовник — підприємство «Агропросперіс», що займається виробництвом та експортом агропродукції в Україні. Компанія вже вдруге організовує спортивну «АР Олімпіаду» для своїх співробітників. У цьому році подія зібрала оффлайн понад 100 спортсменів, і ще 16 долучилися до заходу віддалено.

Учасники змагалися на декількох дистанціях:

  • класичний дуатлон;
  • швидкий дуатлон;
  • півмарафон;
  • біг на дистанції 5 та 10 км;
  • велозаїзди на 20 та 40 км.

Як зазначили організатори, для багатьох спортсменів, в тому числі для лідерів окремих категорій, це був перший змагальний досвід.

Переможцем півмарафону став Олександр Бурейко з часом 1:47:09. Першими в дуатлоні 10км-40км-5км стали Руслан Орел (1:37:44) і Аліна Зубаль (1:44:30). Золоту медаль на дистанції 5км-20км-2.5км отримав Євгеній Міхов (2:31:25).

З повними результатами АП Олімпіади 2023 на всіх дистанціях можна ознайомитися за посиланням.

Технічна організація від IKS

Ми почали підготовку до технічної частини заходу за два тижні, а вдень старту задіяли два технічних спеціалісти IKS.

Кожен учасник отримав стартовий номер. Бігуни закріплювали номер на одязі, учасники дуатлону — на спині та рулі велосипеда. За допомогою чіпів, прикріплених до стартових номерів, система зчитувала та автоматично фіксувала результати кожного учасника при перетині контрольних точок.

Стартові номери учасників

Для технічного оснащення змагань, а зокрема підрахунку часу та кілометражу, ми застосували наступне обладнання:

  • стартову систему;
  • кілька систем RaceResult з горизонтальними там вертикальними антенами впродовж траси;
  • комп’ютерне обладнання для титрів і виведення графіки в онлайн-трансляцію;
  • програмне забезпечення IKS.

Загальна довжина траси складала 5 км. Оскільки на трасі одночасно змагалися і велосипедисти, і бігуни, рух спортсменів на дистанціях відбувався наступним чином: велосипедисти трималися правої сторони та узбіччя, бігуни — лівої сторони та середини дороги.

Схема розміщення технічного обладнання

Раніше компанія IKS стала технічним організатором Чемпіонатів України з бігу на 48/24/12 годин у Вінниці

Окрім популяризації спорту, захід мав і благодійну мету. Учасники збирали на дрон для ЗСУ, які захищають країну на запорізькому напрямку. Відчути атмосферу спортивного свята можна, подивившись відеозвіт змагань за посиланням.

Якщо вам потрібні хронометражні системи для змагань з бігу на будь-які дистанції, компанія IKS професійно налаштує все обладнання та організує інші технічні питання. Ми також надамо обладнання для проведення спортивних заходів в оренду. За подробицями звертайтесь до наших менеджерів.
Ivan Kachkivskyi

Author Ivan Kachkivskyi

More posts by Ivan Kachkivskyi