Skip to main content
Кейси

Кейс: технічне обслуговування змагань у Бельгії Ace Battle Mile

23 вересня в Брюсселі на стадіоні Sportpark De Drie Linden відбулись перші в Європі змагання з бігу на 1 милю Ace Battle Mile. Це чи не перший український біговий проєкт, який вийшов на європейський ринок. 

Компанію IKS запросили стати технічним партнером заходу. Ми вже обслуговували українську серію змагань Battle Mile Indoor League у 2020-21 роках. Тепер нам було цікаво взяти участь у підготовці та проведенні змагань разом з іноземними партнерами. У цій статті розповідаємо, як ми організували хронометраж перегонів і визначали результати.

Про захід

В змаганнях брали участь дві чоловічі та дві жіночі команди, які представляли Ace Battle Київ та Ace Battle Брюссель.

Ace Battle Mile — командні змагання, які вперше організувала в Україні у 2020 році асоціація Ace Battle на чолі з Юрієм Піднебесним. Співорганізатором європейських змагань, які зібрали представників із 7 країн, став Race Royal Club у Брюсселі.

Правила змагань

На старт бою виходять дві команди по п’ять спортсменів у кожній. Спортсменам необхідно пробігти 1 милю або 1609 метрів 34 сантиметри.

Бігуни мають право сформувати команду до 9 осіб:

  • 5 основних гравців, які починають гонку;
  • 2 джокери, які займають позиції в зоні заміни перед початком батлу;
  • 2 резервних гравці, які можуть брати участь у наступних батлах протягом того ж змагального дня.

Змагання проходять у 2 тури. Тому учасникам потрібно грамотно підійти до участі та розподілити сили на участь у двох забігах. Крім того, найшвидші спортсмени відзначаються в особистому заліку.

Головною особливістю змагань є командний результат і наявність людини, здатної кардинально змінити хід подій — Джокера. Тому команди можуть використовувати різні підходи до формування команд, будувати свою тактику під час забігу та змінювати її в залежності від ситуації.

Читайте також, як IKS став технічним партнером Чемпіонатів України з бігу на 48/24/12 годин у Вінниці

Результати змагань

Медаль фінішера змагань

У змаганнях в Брюсселі взяли участь дві чоловічі та дві жіночі команди від Ace Battle Kyiv та Ace Battle Brussels. Чоловічі команди складалися з 9 гравців у кожній, а жіночі команди складалися з 7 гравців за форматом 5 стартерів та 2 джокери. Чоловічі команди провели дві битви, а жіночі — одну.

У жіночих змаганнях киянки здобули впевнену перемогу, обійшовши брюссельців на 16 секунд. До складу київської збірної увійшли одні з найшвидших атлеток України: Тетяна Чорновол (4:55.33), Тетяна Когут (4:56.65), Вікторія Шкурко (4:58.28), Анна Жмурко (з результатом 740 метрів за 2:09.6), Ксенія Пироженко (860 метрів за 2:37.72). Загалом команда Ace Battle Kyiv показала фінішний час 24:08.25.

Жіноча команда Ace Battle Brussels фінішувала із загальним часом 24:24.58, а найшвидший індивідуальний час серед жінок показала представниця Болгарії Ліляна Георгієва (4:52.71).

У чоловічих командних змаганнях в обох битвах повне домінування продемонструвала команда Ace Battle Kyiv. Окрім 8 українців, серед яких — Дмитро Ніколайчук, який також став найшвидшим в особистому заліку на милю з часом 4:08.36, до команди приєднався представник і чемпіон Болгарії з бігу на 800 метрів Іван Іванов. У дуеті з Василем Войтюком він показав найшвидший час у парі 3:49.04.

З повними результатами змагань можна ознайомитися за посиланням.

Технічна організація від IKS

Процес підготовки і налаштування програми зайняв у команди IKS кілька днів до змагань і безпосередньо в день старту ми розташували необхідне обладнання по дистанції.

Старт змагань дали за допомогою стартового пістолета

Для підрахунків у реальному часі і визначення результатів використовувалась активна система RaceResult від організаторів. Чіпова система фіксувала час кожного спортсмена на кожних 200 метрах, дані в режимі реального часу відображалися на LED-екранах. Це дозволило командам контролювати свою позицію та швидко приймати тактичні рішення по дистанції.

Для відео і командних підсумків на стадіоні задіяли велике інформаційне табло. Фотофініш Lynx допоміг точно визначити результати бігунів.

Особливості організації

Організатор заходу Юрій Піднебесний (по центру)

Команда IKS налаштувала все обладнання та програми якнайкраще. Змагання пройшли на високому рівні. Організатори планують продовжувати серію Ace Battle Mile забігів у Європі та Великій Британії.

Якщо вам потрібні хронометражні системи для змагань з бігу на будь-які дистанції, компанія IKS професійно налаштує все обладнання та організує інші технічні питання. Ми також надамо обладнання для проведення спортивних заходів в оренду. За подробицями звертайтесь до наших менеджерів.
Ivan Kachkivskyi

Author Ivan Kachkivskyi

More posts by Ivan Kachkivskyi