Skip to main content
Обладнання для хронометражу

FinishLynx: історія бренду та огляд цифрових камер фотофінішу

Унікальна цифрова технологія Lynx є лідером у світі. Жодна інша технологія фотофінішу не може запропонувати такої ж якості роздільної здатності зображення, великого набору альтернатив бездротового підключення та доступних цифрових фото та відеокамер. У цій статті детально розглянемо історію компанії, основні види й принципи роботи FinishLynx.

Історія бренду

Lynx System Developers є провідним виробником технології фотофінішу FinishLynx та повністю автоматичних систем хронометражу, камер лінійного сканування та технології відстеження спортсменів. Компанію заснував у 1992 році президент і технічний директор Дуг Де Анжеліс зі штаб-квартирою в США.

За понад 30 років існування FinishLynx став найпопулярнішою та найпотужнішою технологією фото фінішних результатів у світі. Він успішно використовується на найпрестижніших спортивних подіях, включаючи Олімпійські ігри, Кентуккі Дербі, NASCAR і Тур де Франс. Основні види спорту, які обслуговує Lynx, включають легку атлетику, велоспорт, спортивні регати, автоспорт та ковзанярський біг.

Камери цифрового лінійного сканування

Існує багато варіантів систем вимірювання часу, і всі вони фіксують час фінішу трохи по-різному залежно від виду спорту чи конфігурації. Деякі з цих варіантів включають фотоелементи, повнокадрові відеокамери, сенсорні панелі для плавання і цифрові камери лінійного сканування.

Камери цифрового лінійного сканування — та сама технологія, яку використовує FinishLynx — є найпопулярнішим і найточнішим типом спортивних систем у сучасному світі.

Принцип роботи фотокамери із лінійним скануванням

Ілюстрація зображень лінійної розгортки

Лінійне скановане фото фінішне зображення складається з серії неймовірно тонких вертикальних фрагментів від фінішної лінії і будь-якого об’єкта, що її перетинає. Камери лінійного сканування EtherLynx знімають ці вертикальні зображення тисячу разів на секунду. На кожен фрагмент зображення наноситься мітка часу, а потім об’єднується для створення довгого високоточного фото фінішного зображення.

Наприклад, якщо спортсмену потрібна повна секунда, щоб його тіло перетнуло фінішну пряму, тоді знадобиться 1000 цих тонких вертикальних фрагментів зображення, щоб відтворити все його тіло на фото фінішному зображенні. Оскільки на кожній смузі є позначка часу, можна отримати результати з точністю до 1/1000 секунди за допомогою камери FinishLynx.

Камери фіксують зображення результатів фотофінішу, які негайно надсилаються до програмного забезпечення для оцінки. Воно відображає фотофініш із міткою часу прямо в інтерфейсі.

Види фото фінішніх та відеокамер для точного визначення часу перегонів

Lynx пропонує цілий ряд цифрових відеокамер лінійного сканування та повнокадрових відеокамер з повністю автоматичним програмним забезпеченням FinishLynx, яке можна налаштувати практично для будь-якої ситуації та виду спорту.

Усі камери збираються та обслуговуються власними силами в штаб-квартирі компанії в США. Камери Lynx широко відомі своєю довговічністю та надійністю в польових умовах. Кожна камера проходить ретельне тестування та калібрування, перш ніж вона потрапляє до кінцевого споживача. Розглянемо детально основні види фотокамер Lynx.

Фото фінішна камера EtherLynx Vision

Це потужна спортивна фото фінішна камера з матрицею датчиків, яка інтегрується з FinishLynx для отримання високошвидкісних результатів.

Камера Vision наступного покоління має низку функцій, які забезпечують повністю автоматичний час:

  • пропонує повнокольорові фото фінішні зображення;
  • має режим вирівнювання 2D відео EasyAlign;
  • живиться через Ethernet;
  • видає швидкість передачі даних у гігабітах;
  • має підсилення LuxBoost за умови слабкого освітлення;
  • заряджається від внутрішнього акумулятора та багато іншого.

Розширені функції камери роблять її ідеальною для легкої атлетики, кросів та інших бігових змагань.

Фото фінішна камера EtherLynx Vision PRO

Це перша спортивна камера для вимірювання часу, здатна знімати 20 000 кадрів на секунду.

Фотофініш EtherLynx Vision PRO є ідеальним доповненням до спортивної системи хронометражу елітного рівня. Він поєднує зручні функції EtherLynx Vision зі швидкістю та потужністю EtherLynx PRO.

Vision PRO постачається із записами зі швидкістю 3000 кадрів в секунду, LuxBoost4, вбудованим рівнем і електронним керуванням фільтром.

Цифрова відеокамера IdentiLynx SR

Камера IdentiLynx SR знімає до 1280 x 960 пікселів зі швидкістю 30 кадрів в секунду

IdentiLynx SR — цифрова відеокамера, яка інтегрується з фото фінішними камерами EtherLynx для створення відео з міткою часу на фініші.

Відеокамери IdentiLynx забезпечують фронтальне відео високої роздільної здатності, яке синхронізується за часом у FinishLynx, щоб швидко й точно ідентифікувати конкурентів на фініші. Вона також дозволяє легко визначити спортсмена за номером або приналежністю до команди.

Ця модель надзвичайно міцна, ніж попередні моделі, і є водостійкою, захищаючи об’єктив і задні з’єднання від вологи та пошкоджень.

Цифрова камера IdentiLynx HRS

IdentiLynx HRS є частиною наступного покоління камер IdentiLynx, яка замінює стару IdentiLynx XR+

IdentiLynx HRS пропонує багато переваг перед стандартним IdentiLynx, включаючи наступні параметри:

  • вища роздільна здатність;
  • більша швидкість зображення;
  • змінна частота кадрів;
  • більше режимів зйомки.

Стандартна камера IdentiLynx має максимальну роздільну здатність 1280 x 960 пікселів, тоді як IdentiLynx HRS знімає до 3840 x 2160 при 10 кадрах в секунду або 1280 x 720 при 60 кадрах в секунду. Камера оснащена моторизованим об’єктивом із автоматичною діафрагмою, тому масштабування та фокус можна регулювати дистанційно за допомогою програмного забезпечення FinishLynx, тоді як діафрагма налаштовується автоматично.

Відеокамери VeriLynx V30 та V60

Камера VeriLynx V30 знімає до 1280 x 960 пікселів зі швидкістю 30 кадрів в секунду

Камери VeriLynx використовують для відеоперегляду польових подій, таких як перевірка фолів під час зльоту в подіях у стрибках у довжину та потрійних стрибках. VeriLynx збереже всі зображення на диску в режимі реального часу і дозволить швидко переглядати спробу кожного спортсмена, надаючи докази у випадку фолу.

5 ключових переваг FinishLynx

Знімок екрана програми FinishLynx Photo-Finish Timing

Потреби в хронометражі можуть відрізнятися залежно від виду спорту та статусу змагань. Lynx System пропонує як окремі фотокамери і спеціальні системи для визначення часу фотофінішу, так і різноманітні комплексні рішення для кожного виду спорту. Основними перевагами FinishLynx є:

  1. Високошвидкісні зображення: усі результати FinishLynx точні до 1/1000 секунди або більше, а EtherLynx Vision PRO фіксує до 20 000 кадрів в секунду.
  2. Сертифіковані результати: FinishLynx довіряють олімпійські об’єкти та великі організації, такі як World Athletics, UCI та FISA.
  3. Простота використання: отримати результати фотофінішу легко. Записати й оцінити час фінішу на комп’ютері можна одним клацанням миші.
  4. Інтеграції з чіпами: можна інтегрувати мітки часу RFID у програмне забезпечення FinishLynx для ще швидшої оцінки великих подій з багатьма конкурентами.
  5. Програмні плагіни: можна увімкнути бездротовий запуск, записувати багато етапні події, підключати кілька послідовних пристроїв і навіть автоматично записувати результати.
Якщо ви шукаєте технічного організатора ваших змагань, компанія IKS професійно налаштує все обладнання. Ми також надамо обладнання для проведення спортивних заходів в оренду. За подробицями звертайтесь до наших менеджерів.

 

Ivan Kachkivskyi

Author Ivan Kachkivskyi

More posts by Ivan Kachkivskyi